Ekonomifakta söker föreläsare till våren

Vill du också…

 

• ha ett roligt extrajobb som ger försprång och värdefulla kontakter,

• utveckla din förmåga att tala inför grupp,

• möta gymnasieelever med en mycket uppskattad föreläsning?

 

Sök jobbet som föreläsare åt Ekonomifakta! 

 

 

”Det absolut roligaste jobbet jag har haft!” - Miriam, föreläsare.

Med föreläsningsturnén ”Det har blivit bättre” har Ekonomifakta, en del av Svenskt Näringsliv, besökt mer än 500 skolor och träffat över 70 000 elever sedan starten för 7 år sedan. Vi vill berätta för gymnasieungdomar om hur Sverige gick från att vara ett fattigt samhälle till att bli det land det är idag. Vi vill förklara hur sambanden mellan samhällets olika aktörer ser ut, hur dessa påverkar varandra och de ungas vardag. Vi vill helt enkelt prata nationalekonomi på ett språk som unga förstår och inspireras av! 

Som föreläsare är du ute på skolor en till två dagar i veckan vilket innebär en del resor, men arbetet kan utan problem kombineras med universitetsstudier. Du utgår från din hemort. 

Du vill anta utmaningen att prata inför grupp och har läst minst 30 hp nationalekonomi inför våren. Du tycker om att resa och är samhällsintresserad. Vidare tycker du att det är kul att förklara nationalekonomiska samband och förlopp.

Som föreläsare får du en utvecklande utbildning i presentationsteknik, kommunikation och manusträning. Anställningen sträcker sig från januari till och med juni 2020. Ersättning utgår per utförd föreläsning samt för restid.

Välkommen med din ansökan till ansok@ekonomifakta.se senast den 19 november!

Sökande ska vara tillgängliga för en rekryteringsdag den 26 eller 29 november, introduktionsdag den 9 december samt en utbildning i manusträning och presentationsteknik den 3, 7-10 samt 13 januari. Utbildningen sker i Stockholm och är obligatorisk.

Eventuella frågor om tjänsten kan ställas till Åsa Ottenäs, projektledare.
asa@agerakommunikation.se
070-267 49 88

Klicka här för att ladda ner annonsen som pdf.