Vår ekonomi

Vår ekonomi – i korthet av Klas Eklund riktar sig till gymnasieelever och ger en kortfattad men fullständig genomgång av samhällets ekonomi. Du kan beställa den tryckta upplagan av boken eller ladda ner den som PDF via länken längre ner på sidan. Till varje kapitel finns ett antal instuderingsfrågor som du hittar i menyn till vänster. Ta också en titt på filmerna Klas förklarar som kan användas som komplement till boken.

Vår ekonomi behandlar just detta: VÅR egen ekonomi, men fokus ligger inte på vår privatekonomi utan på samhällets ekonomi. Vi är alla en del av denna ekonomi och den ger förutsättningarna för vår privatekonomi. Om vi förstår samhällets ekonomi ger det oss större möjligheter att påverka vår vardag, såväl direkt som indirekt. Direkt genom att vi tar bättre privatekonomiska beslut med de begränsade resurser vi har. Indirekt genom att vi på ett bättre sätt kan påverka de politiska satsningar som görs med samhällets begränsade resurser. Att förstå samhällets ekonomi är att förstå hur samhället fungerar. Med hjälp av dessa verktyg och insikter kan eleven göra egna analyser och skolarbeten samt följa med i och bidra till samhällsdebatten.

Boken är utgiven av Ekonomifakta i samarbete med Studentlitteratur. Via länken här nedanför kan du beställa eller ladda ner boken digitalt.

Vårt skolmaterial beställs och laddas ned via skolmaterialsportalen Eduna.

Beställ från Eduna

Vill du veta mer om boken? Klicka på länken för att läsa en intervju med Klas Eklund. Intervju: Klas Eklund

Det finns även övningsuppgifter till varje kapitel. Du hittar dem i menyn till vänster eller genom att klicka på länken: Övningsuppgifter