Ekonomifakta

Artikel

Sveriges mest begåvade 1-åring!

Publicerad 2007-04-03 av Alexandra Stråberg

Sveriges mest begåvade ettåring kan allt om VD-löner och LASLAS:, valutor och utrikeshandel, sjukfrånvaro och vinstdelning, utgiftstakutgiftstak: och inkomstbortfall, humankapitalhumankapital: och råvarorvaror:, konkurser och nyföretagande, skånska patentpatent: och friskolor, produktion och investeringar, skattetryckskattetryck: och vindkraft, statsskuldstatsskuld: och tillväxttillväxt:.

Tiden går fort när man har roligt. När Ekonomifakta lanserades den 3 april 2006 skedde det med en faktabaserad annonskampanj som visade på problemen på arbetsmarknadenarbetsmarknaden: och i ekonomin.

Det var många som fick veta genom Ekonomifakta att ungdomsarbetslösheten i Sverige för ett år sedan var dubbelt så hög som i Danmark och att antalet förtidspensionärer i Sverige var fler än antalet företagare.

Ett år med sajten

Mycket har hänt under året. Tidsserierna har blivit längre, ett stort antal artiklar har publicerats om aktuella ämnen och nya områden har lagts till.

Artiklarna har till exempel resonerat kring Sveriges öppenhet för globaliseringglobalisering:, skillnaden mellan vinstlön och resultatlönresultatlön:, utvecklingen av näringslivets utsläpp av växthusgaserväxthusgaser:, andelen förnyelsebar energiförnyelsebar energi: i Sverige och tjänstehandelns allt viktigare del i samhällsekonomin.

Allt som görs på Ekonomifakta kan ses som ett erbjudande att ta del av bakgrundsfakta i olika frågor som kan dyka upp i samhällsdebatten.

Följ med på den fortsatta resan

Det finns ingen brist på ekonomisk statistik i Sverige, men det kan ta sin tid att själv hitta det man söker. Ekonomifakta vill underlätta för den vetgirige. På Ekonomifaktas webbplats samlar vi fakta om Sveriges ekonomi från olika offentliga källor och över lång tid. Det skapar överblick och bidrar till förståelsen av hur och varför ekonomin förändras.

Följ med på den fortsatta resan och se vad Sveriges mest begåvade 2-åring kan lära dig.

av Alexandra Stråberg

Tidigare medarbetare

Publicerad 2007-04-03

Makroekonomi