Ekonomifakta

Sökresultat för "*"

AKTIVA FILTER
Behåll filtrering vid fritextsökning.
TRÄFFAR: 1 - 10 av 691
SORTERA: Relevans Datum A – Ö

Överkvalificerad arbetskraft

I augusti var 130 100 ungdomar mellan 15 och 24 år arbetslösa. Ofta höjs röster för att studenter tas med i statistiken och att problemet därför är överdrivet. Många av dessa kommer efter sin utbildning att gå vidare till högkvalificerade arbeten.

23/10 2013

Läget i ekonomin - oktober

Det goda stämningsläget som präglat ekonomin den senaste tiden håller i sig och Barometerindikatorn ligger kvar på en hög nivå. Stockholmsbörsen uppvisar en god utveckling och uppgångar noteras för bland annat Inköpschefsindex.

31/10 2017

Social Summit 17

Imorgon samlas ledare från EU:s alla hörn för att diskutera framtiden, dess utmaningar och möjligheter. Uttrycket ”den sociala pelaren” har cirkulerat inför morgondagens möte men vad innebär det och vad ska man egentligen diskutera?

16/11 2017

Läget i ekonomin - november

Stämningsläget i ekonomin stärktes ytterligare under november då Barometerindikatorn steg till 114,1. För åttonde månaden i rad är indikatorn över 110 vilket tyder på mycket starkare tillväxt än normalt. Glada miner var det även på Stockholmsbörsen som rekordnoterade i början av månaden.

30/11 2017

Läget i ekonomin - december

Det ekonomiska läget är fortsatt optimistiskt och vi befinner oss i högkonjunktur. Under månaden utvecklades de flesta indikatorer i positiv riktning och relativt få, 2 508 personer, varslades om uppsägning.

28/12 2017

Från stort till smått i Sveriges näringsliv

Loading

Bilden av Sverige som ett storföretagsland lever till viss del fortfarande kvar men faktum är att småföretagen dominerar näringslivet, inte bara vad gäller antal företag. De är också den grupp som bidrar mest till BNP.

19/1 2018

Läget i ekonomin - januari

2018 inleds med en stark utveckling på Stockholmsbörsen och fortsatt positiva framtidsutsikter gällande konjunkturen, detta trots en svag inbromsning av Barometerindikatorn.

1/2 2018

Allt fler högutbildade kvinnor på arbetsmarknaden

Kvinnor och män väljer olika vägar efter gymnasieskolan. Kvinnor studerar i högre grad vidare på eftergymnasiala utbildningar medan män i högre grad etablerar sig på arbetsmarknaden. Detta framkommer i SCB:s dagsfärska rapport om utbildningsval efter gymnasiet.

3/4 2019

Löneökningar och inflation - 80-talstema i retur?

Årets löneavtal innebär mer av central fördelning av lönerna än på många år. Frågan är hur stora de totala löneökningarna blir. Intresset riktas nu mot löneglidningen, löneökningar utöver avtalen.

14/5 2007

Vart tionde jobb dyrare

Om förslaget med höjd arbetsgivaravgift för unga går igenom kommer det påverka hundratusentals förvärvsarbetande i framförallt privat sektor. Ekonomifakta har sammanställt hur många som träffas av skattehöjningen, län för län.

13/4 2015

AKTIVA FILTER
Behåll filtrering vid fritextsökning.
Typ av innehåll
Sakomraden