Ekonomifakta söker nationalekonom med intresse för kommunikation.

Är du nyexaminerad nationalekonom och söker en roll där du får arbeta med kommunikation och statistik? Är du dessutom analytisk och har ett stort samhällsintresse? Då kan du vara rätt person för oss!

 

Vi söker nu en nyexaminerad nationalekonom till Ekonomifakta. Uppdraget startar omgående och kommer att pågå i sex månader. Ekonomifakta är en del av Svenskt Näringsliv och fungerar som en källa till information och kunskap om Sveriges ekonomi. Vi inspirerar till samtal kring Sveriges utmaningar och möjligheter genom att presentera kända och okända fakta om företagande, jobb, skatter och annat av betydelse för samhällsekonomin.

 

Arbetsuppgifter:

 

-Sammanställa och presentera samhällsekonomisk information på ekonomifakta.se

 

-Skriva artiklar och arbeta med kommunikation via sociala medier

 

-Ta fram informationsmaterial riktade till gymnasieskolor

 

-Bidra till att utveckla kommunikationen via webbplatsen och övriga digitala kanaler

 

-Vara involverad i olika projekt

 

Vi söker dig som:

 

-Är nyexaminerad inom nationalekonomi eller snarlik utbildning

 

-Har ett stort intresse för statistik och kommunikation

 

-Är en skicklig skribent med god förmåga att skriva rakt och okomplicerat till en bred publik

 

-Har mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift

 

-Kan börja denna tjänst senast första mars

 

-Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med statistik och analys, med fördel inom samhällsekonomiska områden, exempelvis nationalräkenskaper, arbetsmarknadsdata eller miljöstatistik.

 

Som person är du kreativ och analytisk. Du har ett noggrant tillvägagångssätt i ditt arbete och du är självgående. Du har ett stort intresse för samhällsekonomiska frågor vilket medför ett stort engagemang och entusiasm för arbetsuppgifterna i just denna roll.

 

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Placering: Östermalm, Stockholm

 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos oss på Ekonomifakta.

 

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work som även svarar på alla frågor rörande tjänsten. De går igenom ansökningarna löpande och den här annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

 

Gå vidare och skicka en ansökan här!