Ekonomifakta i Almedalen

Igår invigdes Almedalsveckan. Den politiska debatten är redan igång – hur har arbetsmarknaden utvecklats? Hur stor är den privata välfärdssektorn? Ekonomifakta har tagit fram helt nya faktablad om aktuella ämnen. Passa på att uppdatera dig om läget, oavsett om du åker till Visby eller stannar på fastlandet.

Igår invigdes Almedalsveckan i Visby. En inte alltför vågad gissning är att den kommer slå rekord i omfång. Det har den nämligen gjort varje år sedan 2007. Fler deltagare, fler seminarier, fler journalister, fler och mer av allt helt enkelt. I år är det dessutom valår vilket ökar trycket mer än vanligt.

En av Almedalsveckans alla styrkor är bredden på de frågor som diskuteras. Att i detalj täcka ens ett fåtal av dessa är en utmaning, men ur ett lite vidare perspektiv rör många av diskussionerna ämnen som vi vanligtvis presenterar på ekonomifakta.se. För politik kokar ofta ner till ekonomi i något avseende: Hur använder vi de resurser vi har, och hur kan vi öka de resurserna? Det handlar om jobben, tillväxten, företagsklimatet, skatterna, vår energiförsörjning och så vidare. Helt enkelt frågor du hittar info om i vår faktabank.

Förutom vår faktabank vill vi gärna också tipsa lite extra om ett antal faktablad som tar upp ämnen som diskuteras i Almedalen. Du hittar dem i pdf format här. Glöm inte heller att du kan följa @Ekonomifakta på Twitter och ställa frågor. Vi kan hjälpa dig att få tag i fakta och tipsa om användbara länkar!