Feedback
Stäng
Ge oss gärna feedback

Augusti 2011

image

EkonomiNedskrivna prognoser

2011-08-31 Mot bakgrund av skuldkrisen skrivs nu tillväxtprognoserna ned på bred front. Både regeringen och Konjunkturinstitutet tror på ett svagt 2012.

image

EkonomiStarkare krona testar konkurrenskraft

2011-08-29 Den starkare kronan har gjort svenskarna rikare. Men kronförstärkningen gör också att vår internationella konkurrenskraft prövas hårdare.

image

EkonomiLäs- och länktips om finanskrisen

2011-08-24 Börsen faller, länder krisar, människor avvaktar med sin konsumtion och alla försöker följa vad som sker och varför. Detta är dock inte helt lätt med tanke på nyhetsflödet. Därför har Ekonomifakta satt samman ett antal länkar där du kan läsa om bakgrunden till krisen och om det som nu sker i Europa och USA.

image

ArbetsmarknadUnga drabbas hårdare vid kriser

2011-08-22 Vid ekonomiska fluktuationer sätts arbetsmarknadens flexibilitet och möjlighet för omställning på hårda prov. Sanningen är att efter varje lågkonjunktur har en allt större grupp ungdomar fortsatt vara arbetslösa.

image

EkonomiÅterhämtningen avstannar

2011-08-18 Ingen verkar längre tro att det går att platta till de offentliga skuldbergen utan att samtidigt platta till tillväxten i världsekonomin. Även utsikterna för den svenska ekonomin har justerats ner.

image

EkonomiEkonomiska begrepp under krisen

2011-08-10 Med tanke på det som sker just nu runt om i världen kan det vara klokt att läsa på eller uppdatera sig på de många begrepp som används i media.