Almedalsveckan firar 40 år

Mitt i den svenska sommaren arrangeras politikerveckan i Almedalen. Denna gång är det 40-års jubileum. Beställ Ekonomifaktas faktahäfte så får du snabb information om en rad aktuella ämnen som kommer diskuteras på Gotland!

1968 talade Olof Palme från ett lastbilsflak vid Kruttornet intill Almedalen på Gotland. 40 år senare har politikerveckan i Almedalen blivit ett stående inslag i mångas kalendrar. I år träffas politiker, intresseorganisationer och företag mellan den 6-12 juli för att diskutera aktuella ämnen.

662 arrangemang

Tidigare var Almedalsveckan vigd åt de politiska partierna. Men sedan mitten på 1990-talen genomför även andra organisationer seminarier och liknande evenemang.

Almedalsveckan har vuxit kraftigt under de senaste åren. 1998 genomfördes sex seminarier. Tio år senare arrangeras 662 evenemang av 350 arrangörer.

Ekonomifakta i Almedalen

Ekonomifakta har utformat ett häfte i samband med Almedalen. I häftet hittar du snabba fakta om några av de ämnen som kommer diskuteras i Almedalen. Du kan läsa om energi- och klimatfrågan, skatter, löneutveckling, utbildning och mycket annat. Är du intresserad av att faktahäftet? Hör av dig till oss så skickar vi det till dig kostnadsfritt.