Ekonomifakta söker föreläsare till hösten

I september 2012 lanserade Ekonomifakta, som är en del av Svenskt Näringsliv, föreläsningsturnén i nationalekonomi ”Det har blivit bättre”. Våra föreläsare har besökt mer än 500 skolor och träffat över 45 000 elever. Vi vill med denna satsning berätta för gymnasieungdomar om hur Sverige gick från att vara ett fattigt samhälle till att bli det land det är idag. Vi vill förklara hur sambanden mellan samhällets olika aktörer ser ut, hur dessa påverkar varandra och de ungas vardag. Vi vill helt enkelt prata nationalekonomi på ett språk som unga förstår och inspireras av. 

 

 

"Det är superkul, utmanande och ger energi!"

- Anton, föreläsare

Som föreläsare är du ut på skolor en till två dagar i veckan vilket innebär en del resor, men arbetet kan utan problem kombineras med universitetsstudier. Du utgår från din hemort.

Du bör ha läst 60 hp nationalekonomi och vill anta utmaningen att prata inför grupp. Du tycker om att resa och är samhällsintresserad. Vidare tycker du att det är kul att förklara nationalekonomiska samband och förlopp.

Som föreläsare får du en utbildning i bland annat manusträning, retorik och presentationsteknik. Anställningen sträcker sig från augusti till och med december 2017. Ersättning utgår per utförd föreläsning samt för restid.

Välkommen med din ansökan till ansok@ekonomifakta.se senast den 7 maj

Sökande ska vara tillgängliga för en rekryteringsdag den 17 eller 18 maj, introduktionsdag den 13 juni samt en utbildning i manusträning och presentationsteknik den 17 samt 21-25 augusti. Utbildningen sker i Stockholm och är obligatorisk. 

Mer om tjänsten finner du på ekonomifakta.se/ansok. Eventuella frågor om tjänsten kan ställas till Åsa Ottenäs, projektledare.

Åsa Ottenäs

asa@agerakommunikation.se
070-267 49 88

Klicka här för att ladda ner annonsen som pdf.