Ekonomifakta söker kommunikativ nationalekonom

Ekonomifakta söker nu en nationalekonom som är intresserad av att arbeta både med statistik och kommunikation.

Ekonomifakta är en del av arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv och har i uppdrag att sprida information om samhällsekonomin för att på så sätt inspirera till samtal om Sveriges utmaningar och möjligheter.

Vi söker nu en nationalekonom som tycker om att arbeta både med statistik och kommunikation. I arbetsuppgifterna ingår det att sammanställa och presentera samhällsekonomisk information på ekonomifakta.se, skriva artiklar och att arbeta med kommunikation via sociala medier. En annan mycket viktig del är att arbeta med olika projekt, bland annat koordinera en föreläsningsturné riktad till gymnasiet som Ekonomifakta håller i.

Vi söker dig som är utbildad nationalekonom och har erfarenhet av att arbeta med statistik som på olika sätt rör samhällsekonomin, till exempel nationalräkenskaperna, arbetsmarknadsdata eller miljöstatistik. Du är också en god skribent, med förmåga att skriva rakt och okomplicerat till en bred publik. Dessutom är du noggrann, självgående, pedagogisk och självfallet känner du stor entusiasm inför att arbeta med samhällsekonomiska frågor.

Närmare upplysningar lämnas av Fredrik Carlgren, telefon 08-553 430 37. Läs gärna också intervjun med en av dagens medarbetare, Frida Nannesson, där hon berättar om sitt arbete på Ekonomifakta.

Uppdraget sträcker sig över 12 månader. Välkommen med din ansökan (CV + personligt brev) senast den 20 februari! Ansökningar skickas till fredrik.carlgren@ekonomifakta.se